U trendu

Antić kaže da nije bilo zloupotreba oko vetroparkova

Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić i direktor Elektromreže Srbije Nikola Petrović ponovili su danas da nije bilo zloupotreba u poslu izgradnje vetroparkova i dodali da se po tom pitanju više neće oglašavati u javnosti.

Na konferenciji za novinare u Vladi Srbije, Antić je rekao da su sve optužbe u javnosti posledica želje Demokratske stranke i njenog lidera Bojana Pajtića da u političke svrhe zloupotrebe jednu stranu investiciju i dodao da to smatra veoma neodgovornim ponašanjem.

Direktor Elektromreža Nikola Petrović je rekao da će se idući put na tu temu oglasiti tek onda kada Pajtić i Lidija Udovički budu prihvatili da zajedno sa njim o tome govore na javnom poligrafskom testiranju.

Sajt Teleprompter nedavno je objavio transkript razgovora lidera DS-a Bojana Pajtića i sestre ministarke Kori Udovički, Lidije, koja je tada bila predstavnica američke firme CWP.

U razgovoru se pominje da je direktor Elektromreže Srbije Nikola Petrović tražio reket od dva miliona evra od te kompanije da bi je priključili na mrežu EMS-a.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.