U trendu

Avio i železnički saobraćaj redovni, plovidba zabranjena

Ministarstvo gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture saopštilo je danas da se avio i železnički saobraćaj odvijaju neometano, da je na rekama saobraćaj i dalje obustavljen, a vozačima preporučila opreznu vožnju na putevima u Srbiji.

Drumski saobraćaj je obustavljen zbog radova na mostu u Peckoj, kao i na mostu preko reke Likodre u mestu Mojković. Zbog snega saobraćaj je obustavljen na putu Šabac-Gračanica.

Put od Trgovišta do Bosilegrada je i dalje neprohodan.

Zabrana za šlepere i kamione važi na području Sjenice, Novog Pazara, oko Šapca i Valjeva, kao i prilazi Kopaoniku i Goču.

Kako se navodi, avio saobraćaj se odvijao bez otkazivanja letova i uz „prihvatljiva kašnjenja“ zbog stanja na odredišnim aerodromima.

Saobraćaj na beogradskom aerodromu „Nikola Tesla“ odvija se bez prekida i danas je planirano 127 sletanja i poletanja, a saobraćaj se na niškom aerodromu „Konstantin Veliki“ odvija nesmetano.

Vodni saobraćaj je i dalje obustavljen zbog leda na reci Tisa, na kanalu Dunav-Tisa-Dunav, na Savi i Dunavu.

Redovna odbrana od leda proglašena je na Dunavu, Savi od Hrtkovaca do granice sa Bosnom i Hercegovinom i na celom toku Tise, a doneta je i odluka o aktiviranju ledolomca „Greben“ na potezu od Djerdapa 1 do izlaska iz Kazana.

Železnički saobraćaj na mreži pruga kojima upravlja „Infrastruktura železnice Srbije“ funkcioniše redovno i bez poremećaja, a nema ni poteškoća u odvijanju robnog železničkog saobraćaja.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.