U trendu

BGD:U 4 saobraćajne nesreće 1 poginula i 4 povređene osobe

Potpisano šest ugovora za pomoć start-apovima

BEOGRAD, 23. novembra (Tanug) – Gradski sekretar za privredu Milinko Veličković i predstavnici Naučno-tehnološkog parka potpisali su danas ugovore sa predstavnicima šest start-ap timova, koji su na javnom konkursu za podršku razvoja inovativnih delatnosti i samozapošljavanja nezaposlenih dobili sredstva Grada.

Veličković je podsetio da Beograd ovaj javni konkurs sprovodi već treću godinu zaredom i da je za to vreme subvencije dobilo 12 novoosnovanih firmi, a da se program sprovodi u okviru Akcionog plana za zapošljavanje u 2018. godini.

Reč je o podršci razvoju najboljih inovativnih ideja izabranih korisnika za članstvo i korišćenje infrastrukturnih i stručnih usluga koje pruža Naučno-tehnološki park Beograd i to u vidu subvencije u prvoj godini poslovanja.

Veličković je rekao da se radi o početnicima u biznisu koji imaju dobru ideju, a nemaju dovoljno početnog kapitala, kao ni dovoljno razvijene veštine korporativnog i poslovnog upravljanja.

„Grad je izdvojio pet miliona dinara kojima će subvencionisati najinovativnije ideje tako što će svaki korisnik dobiti po milion dinara“, kazao je Veličković.

Ugovori su potpisani sa kompanijama „Languages Online learning“ (novo rešenje onlajn platforme za učenje stranih jezika), „Event Rate“ (platforma za korisne informacije o različitim događajima), „Estructuras“ (aplikacija i platforma za prodaju unikatno izrađenih proizvoda), „Hosp“ (aplikacija za dijagnostiku srčanih bolesti korišćenjem veštačke inteligencije), „Pirate art studio“ (konstruisanje, dizajn i proizvodnja estetskih obloga osobama sa invaliditetom bez donjih ekstremiteta) i „Naša učiteljica“ (edukativna platforma za učenje srpskog jezika, kulture, tradicije i istorije namenjena deci iz dijaspore).

U narednih godinu dana šest izabranih start-ap timova dobiće prostor za rad u Naučno-tehnološkom parku, pomoć stručnog osoblja i rad sa mentorima i ekspertima u oblastima koje su im potrebne u razvoju inovativnih proizvoda.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.