U trendu

Bogat program povodom Dana opštine Ćuprija

Ćuprija će povodom Dana opštine organizovati niz manifestacija, a bogat program otvoriće u ponedeljak, 11. oktobra, na centralnom gradskom trgu u 10.00 izložba radova predškolaca ustanove „Dečja radost“ pod nazivom „Mom gradu na dar – portret Ćuprije“.

Kako su saopštili organizatori, takodje u ponedeljak, od 20 sati, u Muzeju „Horeum Margi Ravno“ biće otvorena izložba slika Bože Ilića, čime se nastavlja koncept Velikani srpske umetnosti 20. veka, započet u ćuprijskom muzeju još 2015. godine.

Najvećeg topličkog slikara Božu Ilića su likovni kritičari 1947. godine proglasili vodećim predstavnikom socijalističkog realizma, a njegovo delo obuhvata monumentalne figuralne kompozicije, enterijere, portrete, mrtve prirode i pejzaže.

Najstarija ulična trka u Evropi biće održana u utorak, 12. oktobra, u 16.30, a atletičarke i atletičari će se na 76. trkama ulicama Ćuprije zvanično nadmetati na Memorijalu „Aleksandar Petrović“.

Svečana sednica povodom Dana opštine zakazana je za sredu u 18 sati, dok će nešto ranije istog dana u 11.00, palim borcima Narodno-oslobodilačke borbe na Gradskom trgu biti odata državna i vojna počast.

Takodje u sredu, 13. oktobra, od 21 sat biće priredjen koncert kultne srpske i jugoslovenske grupe Partibrejkers.

Proslava Dana opštine Ćuprija biće završena u četvrtak, 14. oktobra, kada će u sali Škole za muzičko obrazovanje „Dušan Skovran“ u 20 časova biti izvedena predstava „Sokin i Bosina“, u režiji Juga Radivojevića.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar