U trendu

Čeka se odluka Vlade o mestu prihvatnog centra

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je danas da je Grad učinio sve što se od njega tražilo za izgradnju prihvatnog centra za izbeglice i da je sada na Vladi Srbije da u što skorije vreme izabere odgovarajuće mesto.

Mali je kazao da je Grad predložio pet ili šest rešenja, ali nije želeo da kaže koje su to lokacije.

„Kada izaberu lokaciju koja je njima najprihvatljiva, mi ćemo kao Grad sve učiniti da što pre dobiju potrebna dokumenta i dozvole“, rekao je Mali novinarima prilikom posete izbeglicama u parku kod Autobuske stanice Beograd.

Upitan da li će izbeglice zimu dočekati u parku, on je kazao da se to sigrno neće desiti jer će Vlada brzo doneti odluku, ali i zbog toga što postoji prihvatni centar u Krnjači.

Dodao da je će novi prihvatni centar imati sve što je neophodno izbeglicama – od menjačnica do apoteka, i da oni više neće imati potrebe da dolaze u centar grada.

U parku je danas otvoren Info-pult gde izbeglice od volontera koji znaju engleski i arapski jezik mogu da dobiju informacije.

U parku je danas migrantima deljena riblja čorba, koja su, rekao je gradonačelnik, darovali građani, i voće koje su o svom trošku dali zaposleni u „Gradskim pijacama“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.