U trendu

Čistoća odnela 11 kamiona otpada iz dvorišta i kuće koje je vlasnik prikupljao godinama

Ekipe Čistoće i zelenila od jutros su iz dvorišta i kuće u Prištinskoj ulici u Zrenjaninu odnele 11 kamiona otpada koje je vlasnik godinama sakupljao, a zbog čega komšije negoduju još od 2006. godine.

Kuća u vlasništvu Janoša Turuša oštećena je u požaru početkom jula, a do tada je bila okružena raznim otpadom od kog se kuća gotovo i nije mogla videti.

U više navrata reagovala je komunalna inspekcija, a u početku, budući da je u pitanju čvrst otpad koji je u njegovom dvorištu i zbog kojeg nema opasnosti za širenje zaraza, inspektori su samo utvrdili takvo stanje.

Komšije kažu da je život u blizini Janoševe kuće nepodnošljiv. Ranije su u više navrata raščišćavali prilaze njegovoj kući, ali je, kako navode, on sve ponovo vraćao u prvobitno stanje.

O ovom slučaju izveštavali su mediji još od 2006. godine, komšije negodovali, pisali su peticije, a kuća je gorela i pre nekoliko godina.

Ekipe Čistoće danas su na terenu na osnovu poslednjeg rešenja komunalnog inspektora kojim je vlasniku najpre dat rok od osam dana da odnese smeće, a pošto to nije učinio, naloženo je prinudno uklanjanje komunalnog i komunalno kabastog otpada – sekundarnih sirovina.

U Prištinskoj je danas bio i zamenik gradonačelnika Saša Santovac koji je naveo da su ekipe iznele 11 kamiona otpada i da se očekuje da još tri do četiri kamiona bude iznešeno kako bi ljudima koji žive u neposrednoj blizini te kuće omogućili normalne uslove živote.

„Janoš je više puta imao priliku da vidi inspektore grada Zrenjanina pred svojom kućom i u više navrata grad je organizovao iznošenje smeća. Došli smo do zaključka da ne možemo više samo da ga upozoravamo, pa je naš komunalni inspektor doneo ovakvo rešenje“, kazao je Santovac.

Istakao je i da je komšijama i Janošu predočeno da Grad neće više dozvoliti skupljanje otpada i da će, ukoliko bude nastavio da ga prikuplja, komunalna policija ponovo krenuti u akciju zajedno sa komunalnom inspekcijom kako ne bi ugrožavao bezbednost i zdravlje njegovih komšija.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.