U trendu

Donacija Fondacije Dragica Nikolić Institutu za neonatologiju u Beogradu

Institut za neonatologiju dobio je danas aparat za veštačko disanje prevremeno rodjenih beba, kao i infuzionu pumpu čija je ukupna vrednost oko 12.000 dolara, kao poklon Fondacije „Dragica Nikolić“ i firme iz Novog Sada „Promed“.

Predsednica Fondacije Dragica Nikolić izjavila je danas da je predsednik Srbije Tomislav Nikolić nagradu koju je dobio u Moskvi od Fonda jedinstva pravoslavnih država u vrednosti 10.000 dolara poklonio fondaciji.

„Fondacija je našla pravo rešenje. Mi smo za ta sredstva nabavili aparat za veštčko disanje ovih beba i zajedno sa firmom iz Novog sada Promed nabavili i infuzionu pumpu sa dodacima. Fondacija nastavlja sa svojim projektima i pomaže porodlištima“, navela je ona.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić rekao je da se trudi da pomogne „velikim naporima“ koji ulažu svi iz Fondacije kako bi se obezbedilo dovoljno sredstava da se pomogne onima kojima je pomoć potrebna.

On je rekao da se nastoji da se pokrenu oni koji mogu da odvoje „od viška koji imaju i da doniraju ovakvim i sličnim ustanovama“.

Nikolić je podsetio da je moto fondacije „Da nas više bude“ i da je to motiv za ovakve akcije.

Direktorka Instituta za neonatologiju Milica Ranković Janevski zahvalila je na donaciji i dodala da ona predstavlja pomoć u radu i lečenju prevremeno rodjene dece.

„Aparat koji smo dobili predstavlja zlatni standard u lečenju, kao i injektomat. On je apsolutno dragocen i predstavlja imperativ u neonatologij jer male volumene intravenskih rastvora treba vrlo kontrolisano primeniti kod veoma male novorodjene dece“, navela je ona.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.