U trendu

DS: Podnećemo tužbu protiv SNS zbog današnjih saopštenja

Demokratska stranka (DS) najavila je danas da će podneti tužbe protiv Srpske napredne stranke (SNS) zbog dva saopštenja koja je objavila danas, a u kojima su, kako je navela DS, izražene politička mržnja i verbalno nasilje.

„Takav rečnik, politička mržnja i verbalno nasilje neprihvatljivi su svuda u modernom svetu 2016. godine, osim u SNS koja, u nedostatku argumenata, može samo na takav način da komunicira“, navodi se u saopštenju.

SNS je danas saopštila da je „skandalozna“ izjava lidera Demokratske sranke (DS) Bojana Pajtića da politička pozadina ubistva premijera Zorana Djindjića neće biti otkrivena dok je na vlasti sadašnji režim i postavila pitanje zašto to nije uradjeno do 2012. godine.

„Pajtić je u svojim lažima, mržnji i kriminalnom ponašanju danas otišao korak dalje i rekao kako se politička pozadina ubistva premijera Zorana Djindjića neće rešiti dok se vlast ne promeni, a mi pitamo njega, premijera Vlade AP Vojvodine, i funkcionere DS-a koji su harali Srbijom do 2012. godine zašto ništa nisu učinili po tom pitanju devet godina, i nisu obelodanili ko su ti ljudi iz ‘političke pozadine’, i koga čuvaju sve vreme“, navodi se u saopštenju SNS-a.

SNS je povodom izjave Pajtića saopštio da „u Srbiji ne prodje jedan dan, a da Bojan Pajtić ne zagadi javni prostor svojom mržnjom, sramotnim izjavama i bahatošću“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.