U trendu

E uprava: Za pet dana 6.000 zahteva za Online upis dece u vrtiće

Za pet dana, od kako je počeo ovogodišnji konkursni rok za upis dece u predškolske ustanove u Beogradu, stiglo je više od 6.000 zahteva na portal eUprava (www.euprava.gov.rs), saopštila je Direkcija za elektronsku upravu.

„Najviše zahteva 1.186, poslato je sa teritorije Opštine Novi Beograd. Sledi Voždovac sa 820 i na trećem mestu je Čukarica sa 751 online prijava. Beogradska opština u kojoj je ova e-usluga najmanje korišćena je Sopot, sa devet poslatih zahteva“, navedeno je u saopštenju.

Direktor Direkcije za elektronsku upravu Dušan Stojanović izjavio je da očekuje da će se ove nedelje uključiti i roditelji iz opština Savski venac, Vračar i Stari grad.

On je dodao i da prvi dani online upisa protiču bez većih problema i da složeni sistem prijave koji ukršta podatke iz nekoliko baza državnih institucija, i pored velikog broja prijava, funkcioniše bez zastoja.

„Broj roditelja koji nije mogao samostalno da podnese zahtev i koji se zaposlenima u Direkciji obratio za pomoć, u ovom času je na nivou statističke greške i iznosi manje od 0,5 odsto. U najvećem broju ovih slučajeva problem bio u pogrešno unetim podacima, najčešće matičnim brojevima“, rekao je Stojanović.

Od prošle nedelje zahtev je moguće podneti i za predškolske ustanove iz Sremske Mitrovice, a od danas i sa teritorije Šapca.

Direkcija za elektronsku upravu poziva roditelje da ne dolaze na šaltere, da uštede svoje vreme, i da zahteve za upis proslede cudobnije i jednostavnije – preko portala eUprava.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.