U trendu

Građani danas posumljavali špic Ade Huje

BEOGRAD – Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan učestvovao je danas u akciji pošumljavanja špica Ade Huje pod nazivom „Neka šuma bude s tobom“ koju je organizovalo Udruženje građana Supernatural.

Kako je navedeno u saopštenju Ministarstva, ovom je akcijom simbolično obeležen osmogodišnji rad na pretvaranju divlje deponije na Adi Huji u šumsko stanište, jedino na desnoj obali Dunava u Beogradu.

Uz podršku velikog broja prijatelja i ljubitelja prirode, institucija i kompanija udruženje Supernatural je deponiju šuta od 12 hektara pretvorilo u šumu sa preko 1000 drveća, 37 vrsta biljaka, 91 vrstom ptica, i mnoštvom živog sveta.

Ministar je podsetio da je pošumljenost Srbije oko 30 odsto i ukazao da je važno taj procenat povećati, ali isto tako da je važna sadnja drveća u gradskim sredinama.

„Svi zagađujemo životnu sredinu, svako na svoj način, i vladin i nevladin sektor, lokalne samouprave, privreda, građani, treba da pokažu odgovornost za stanje životne sredine, posebno kvaliteta vazduha“, ukazao je Trivan

Srđan Stanković, osnivač UG Supernatural, rekao je da je njihova misija da taj predeo na desnoj obali Dunava uz podršku Grada zaštite kao šumsko stanište i trajno zeleno dobro Beograda, a svima koji su ucestvovali u akciji zahvalio je na doprinosu toj misiji.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.