U trendu

Haos na putevima: špic sezone, gotovo svuda usporen saobraćaj

Saobraćaj je pojačan na gotovo svim putnim pravcima, špic letnje turističke sezone protiče u znaku još jedne smene turista, sa velikim brojem stranih državljana koji prolaze kroz našu zemlju, te usporena vožnja očekuje vozače, saopšteno je danas iz Auto-moto saveza Srbije (AMS S).

Vozače usporen saobraćaj očekuje na obilaznici oko Beograda – od Resnika ka Bubanj Potoku, sve do izlaza na autoput, zatim na delu Ibarske magistrale kod Stepojevca, kao i na delu od mesta Konjevići do Čačka.

Na pojedinim naplatnim stanicama Stara Pazova, Sirig i Nais može doći do formiranja kolona sa nešto dužim zadržavanjem na kojima se trenutno čeka oko desetak minuta.

Vreme zadržavanja na graničnim prelazima je promenljivo, trenutno se na prelazu Horgoš, na ulazu u Srbiju čeka oko 60 minuta, ali je kolona na izlazu iz Mađarske dugačka par kilometara, što produžava vreme zadržavanja.

Pojačan protok vozila očekuje se i na prelazima Bački Vinogradi, Đala, Bajmok i Horgoš 2, koji su otvoreni 7-19 sati, kao i na prelazima Kelebija i Bački breg, koji rade 24 sata, a na kojima se trenutno čeka do 30 minuta.

Na prelazu Batrovci sa Hrvatskom na ulazu Srbiju zadržavanja su oko dva sata, jer su na izlazu iz Hrvatske kolone duge više kilometara, dok je preporuka da se koriste prelazi Bačka Palanka, Sot i Bogojevo.

Na izlazu iz naše zemlje pojačan je saobraćaj i na prelazima Gostun sa Crnom Gorom, Gradina sa Bugarskom i Preševo sa Makedonijom, a zadržavanja oko 30 min sa tendencijom porasta.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.