U trendu

Humanitarni turnir diplomata za pomoć deci iz Prihvatilišta

BEOGRAD – U Beogradu je danas na Adi Ciganliji održan humanitarni turnir u fubalu „Diplomats 4 Ćildren“, na kome je učestvovalo 16 ekipa sastavljenih od ambasadora, diplomata i zaposlenih u diplomatskim predstavništvima, a prikupljeni prilozi uplaćeni su na račun Prihvatilišta za decu.

Član Gradskog veća Filip Marjanović, koji je u društvu ambasadora Poljske u Srbiji Tomaša Njegođiša i ambasadorke Slovačke Dagmar Repčekove otvorio turnir, zahvalio je u ime Grada Beograda učesnicima što nesebično pomažu onima kojima je pomoć najpotrebnija, saopštio je gradski Sekretarijat za informisanje.

„Grad Beograd veoma ceni vaše napore da se na ovaj način pomogne Prihvatilištu za decu. Nema boljeg načina da se naše zemlje približe, sarađuju i poštuju, kada zajedno radimo na prikupljanju pomoći i sredstava za najugroženije“, rekao je Marjanović.

Novac za Prihvatilište prikupljen je preko humanitarne aukcije tako što su zainteresovani građani i predstavnici diplomatskog kora kupovali predmete i sportsku opremu koja je svojevremeno pripadala poznatim reprezentativcima. Između ostalog, tu su bili i dresovi srpskih reprezentativaca u fudbalu i košarci, a najveću pažnju je privukla oprema tenisera Novaka Đokovića.

„Želim da zahvalim svima koji su poklonili sportsku opremu za ovu humanitarnu aukciju. Drago mi je da pomoć ide u prave ruke“, rekao je ambasador Poljske Tomaš Njegođiš.

U ime Prihvatilišta za decu, rukovodilac te institucije Danijela Stajkovac zahvalila je diplomatama i svim dobrim ljudima na nesebičnoj pomoći.

Pored Slovačke i Poljske, na turniru su nastupile ekipe Srbije, Finske, Hrvatske, Grčke, Italije, Kanade, Ukrajine, Velike Britanije, Rusije, SAD, Francuske, Nemačke, Delegacije EU u Srbiji, MUP-a i ekipa Ministarstva sporta i omladine republike Srbije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.