U trendu

Iguman manastira Hilandara zahvalio udruženju CarGo za pomoć humanitarnim akcijama

Iguman manastira Hilandara arhimandrit Metodije posetio je danas sedište Udruženja gradjana „CarGo“ i u znak zahvalnosti za pruženu podršku „Kampu prijateljstva“ uručio je „Hilandarsku spomenicu“ i kopiju ikone Bogorodice Trojeručice s posebnim pečatom Hilandara.
 
„Manastir Hilandar dodeljuje spomenicu, ali i naš najveći blagoslov i najveću svetinju ikonu Bogorodice Trojeručice, da vam pomogne u radu i napredovanju, kao što i nama pomaže“, rekao je iguman Metodije.

Predsednik Udruženja gradjana „CarGo“ Aleksandar Vučić istakao je da je veoma počastvovan zbog prilike da ugosti igumana manastira Hilandara, koji je vekovna kuća humanosti, kulture i obrazovanja.
 
Vučić je dodao da se rado odazvao pozivu manastira Hilandar da „CarGo“ učestvuje u „Kampu prijateljstva“ u pokrivanju troškova smeštaja i prevoza dece slabijeg materijalnog statusa iz celog regiona tokom njihovog boravka u Beogradu.
 
„Lično sam dočekao 350 dece i ne mogu da vam opišem njihove osmehe i sreću. Zato zahvaljujemo Hilandaru – što su nam omogućili da podelimo dečiju radost, da pomognemo i budemo deo zajednice koja daruje“, rekao je Vučić.
 
Naveo je da je ta humanitarna akcija bila prekretnica u uključivanju Udruženja „CarGo“ u humanitarne misije i da su u planu brojne dobročiniteljske aktivnosti.
 
„Želimo da budemo uvek tu za sve ljude kojima je pomoć neophodna. Cilj nam je zaista da inspirišemo, promovišemo i utičemo na pozitivne promene u našem društvu. Hilandar zaista jeste vekovna kuća humanosti, a ‘CarGo’ želi da bude jedan maleni delić ove višedecenijske istorije kao jedan od stubova humanosti“, rekao je Vučić.
 
On je dodao je da će dobročinstvo biti misija udruženja, a poruka humanosti njegov lajtmotiv.

„Pozivam i druge kompanije i udruženja da se ujedinimo i darujemo kako bi Srbija postala humanije mesto za život, a sve ljude kojima je potrebna pomoć da nam se obrate“, rekao je Vučić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.