U trendu

Izgradnja deonica Ljig – Preljina najkasnije u avgustu 2016.

Deonica Koridora 11 od Ljiga do Preljine biće završena najkasnije u avgustu sledeće godine, a posao bi mogao da bude obavljen i pre roka, izjavili su danas ministarka građevinarsva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović i ambasador Azerbejdžana Eldar Hasanov.

Posle sastanka u Vladi Srbije Mihajlović je novinarima rekla da su azerbejdžanska kompanija Azvirt i srpske kompanije koje rade na deonici Ljig – Preljina završile 70 odsto od vrednosti fizički ugovorenog posla.

„Očekujemo sledeće godine u avgustu najkasnije da ta deonica bude završena. Gledajući kako rade, moguće je da to bude i ranije“, kazala je Mihajlović.

Na sastanku je zaključeno da su mogući i novi projekti, pre svega kada je reč o izgadnji obilaznice oko Beograda.

Mihajlović je rekla da će ekspertski tim u narednih mesec dana detaljnije razmotriti na kojim deonicama obilaznice oko Beograda bi moglo da se sarađuje sa Azerbejdžanom, a pomenuta je deonica od mosta na Savi do Bubanj potoka.

Azerbejdžanski amabasador istakao je da su velike azerbejdžanske firme zainteresovane i za privatizaciju u Srbiji.

„Investitorima su potrebni politička stabilnost i povoljan ambijent za ulaganje, a to Srbija ima“, poručio je Hasanov.

On je naveo da Srbija i Azerbejdžan izuzetno dobro sarađuju, a tome su doprineli i dobri odnosi azerbejdžanskog predsednika Ilhama Alijeva sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem i premijerom Aleksandrom Vučićem.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.