U trendu

Jurić: Fenomenalna reakcija policije i društva u Senti

BEOGRAD – Reakcija policije u slučaju nestanka devojčice iz Sente bila je odlična, upravo onakva kakvu sam zamišljao kada je Fondacija „Tijana Jurić“ pokrenula inicijativu za izmenu Zakona o policiji, izjavio je danas osnivač te Fondacije Igor Jurić.

„Kada smo pokrenuli inicijativu za izmenu Zakona o policiji, takozvani Tijanin zakon, ovako sam to zamišljao – da policija izađe onog momenta kada se prijavi nestanak. Bila je to jedna fenomenalna reakcija društva i policije i nadam se da će se taj trend nastaviti“, rekao je Jurić za RTS.

Kako je rekao, na godišnjem nivou Fondaciji se prijavi nestanak 1.300 do 1.500 dece, od kojih se najveći broj pronađe.

„Nama se javljaju roditelji koji traže svoju decu i mi moramo da im pomognemo i sa socijalne strane. O porodicama žrtava, rekao bih, ne brinemo dovoljno dobro“, rekao je Jurić i ponovio da je Fondacija pokretač inicijative da se Krivični zakon promeni uvođenjem doživotne kazne zatvora za ubice dece i žena, jer je među njima najveći broj povratnika, njih 92.

Prema njegovim rečima, ništa se nije promenilo i država je još nema povodom te inicijative.

„U slučaju nestanka devojčice iz Sente plašio sam se upravo toga da je poznat, da je povratnik, i iskreno, nisam slutio takav završetak i mnogo sam srećan“, rekao je Jurić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.