U trendu

Kad će pasti prvi sneg u Srbiji?

Kada će nam pasti prvi sneg i hoće li on „kasniti“ i ove godine?

Nedeljko Todorović, meteorolog iz RHMZ kaže za TV Prva da u narednih desetak dana nema zahlađenja koje će sa sobom doneti snežne padavine. Prema njegovim rečima, „glavni događaj od danas popodne, sutra i u sredu, biće jak jugoistočni vetar, odnosno košava“

Ona će, ističe Todorović, najjače udare imati u Južnom Banatu, s maksimalnom brzinom vetra između 90 i 100 kliometara na čas, dok će na području Beograda udari košave biti oko 60 kilometara na čas.

To znači, dodaje on, da u delovima u kojima duva košava, u naredna tri dana neće biti padavina i biće vedro, dok se niska oblačnost i sitna kiša očekuju u onim delovima Srbije u kojima ne duva košava, što je uobičajena situacija u našoj zemlji, da je vremenska situacija u delovima u kojima ne duva košava suprotna onoj u kojima ona duva.

Oblačnost se očekuje u četvrtak, petak i subotu, ali ni ona neće biti tog intenziteta da bi zuslovila snežne padavine.

A na pitanje kada se može očekivati sneg, Todorović kaže da već 22.11. stiže nova epizoda jačeg naoblačenja, a sneg bi se mogao očekivati eventialno posle 25.11. i to na planinama, a u nižim predelima je moguć u zadnjim danima novembra.

Ipak, naglasio je da je sa ove distance nezahvalno precizno prognozirati.

(B92)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.