Krivična prijava vozaču bagera kojim je srušena berbernica u Novom Pazaru

Novopazarska policija podnela je krivičnu prijavu za nasilničko ponašanje protiv 49-godišnjeg N.Š. koji je upravljao bagerom prilikom rušenja berbernice Ramiza Dugopoljca, u blizini Arap džamije, preneo je danas radio Sto plus.

Kako je tom radiju rečeno u Osnovnom javnom tužilaštvu u Novom Pazaru, pokrenuta je istraga tokom koje će biti utvrdjeno šta se desilo u noći izmedju subote i nedelje, kada je porušen objekat porodice Dugopoljac u Staroj čaršiji.

Vlasnik berbernice Ramiz Dugopoljac rekao je u nedelju za radio Sto plus da je lokal, koji je u vlasništvu njegove porodice od 1970. godine, porušen po nalogu čelnika Islamske zajednice (IZ) u Srbiji.

On je kazao da je pred sudom u toku spor sa IZ u Srbiji o utvrdjivanju vlasništva.

Medžlis IZ u Novom Pazaru potvrdio je u saopštenju da je berbernicu Dugopoljca „otklonila gradjevinska služba IZ jer je nelegalno podignuta na vakufskoj parceli“.

Prema zvaničnim podacima Republičkog geodetskog zavoda, držalac parcele na kojoj se nalazi porušeni lokal je IZ u Srbiji – muftijstvo sandžačko, dok je kao vlasnik berbernice upisan Ramiz Dugopoljac.

Muftija: Spremni na dogovor, ali i odbranu imovine IZ

Muftija Mevlud Dudić rekao je danas da je Islamska zajednica u Srbiji (IzuS) odlučna u odbrani svojih prava i imovine, ali i da pravično obešteti Ramiza Dugopoljca, vlasnika berbernice koju je IZ porušila.
„Nekoliko puta smo razgovarali i odbio je svaku našu ponudu. Nama ništa drugo nije preostalo već da radimo svoj posao (porušimo objekat)“, rekao je Dudić na konferenciji za novinare.

On je pozvao oštećenog na dogovor, „koji je u njihovom interesu, jer smo sremni da objekat renoviramo i ponovo im damo na korišćenje objekta u vlasništvu Islamske zajednice“.

Na pitanje novinara Sto plus radija, muftija je odgovorio da IZ nije „uzela pravdu u svoje ruke, već zaštitila svoje interese od pokušaja otimanja i zemljišta“.

Prema njegovoj oceni, u pripremi je bila presuda po kojoj bi Dugopoljac „kroz legalizaciju objekta i automatizam, jer objekat koristi više od 40 godina postao i vlasnik zemljišta“.

Dudić tvrdi da „nema problem ni sa eventualnim krivičnim prijavama, jer sudovi kada je reč o IZ ništa drugo ne rade već šalju prijave“.

On je ocenio da „raščišćavanje terena“ na svojoj zemlji nije razlog za sudski poziv.

„Ako krivična prijava i dodje, mi smo spremni da to branimo i sudu“, rekao je muftija IzuS Mevlud Dudić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.