U trendu

Krkobabić u Nišu otvorio Klub za stara lica

Ministar zadružen za regionalni razvoj u Vladi Srbije Milan Krkobabić otvorio je danas u Nišu klub za stara lica i istakao da otvaranje takvih klubova predstavlja vid društvenog standarda za penzionere.
„Penzionerima je najvažnije da imaju redovnu penziju i da ona raste. Medjutim, pored penzije i ljudsko dostojanstvo je bitno. Ljudi moraju da imaju mesto gde će da se okupe, da se druže“, kazao je da Krkobabić.

On je rekao da klubovi za stara lica predstavljaju osnov za pokretanje radionica u kojima starija lica mogu da se bave onim što ih zanima.

„Ovaj klub su otvorili Centar za socijalni rad u Nišu u Gradska organizacija Saveza penzionera. Zbog čega i velike korporacije ne bi otvorile ovakve klubove“, istakao je Krkobabić i dodao da je to pravi način da se društvena zajednica oduži najstarijim sugradjanima.

On je kazao da je na inicijativu Udruženja penzionera u Nišu nedavno pokrenuto izdavanje Senior kartice i pozvao velike korporacije da se priključe toj akciji.

Krkobabić je u Nišu prisustvovao savetovanju na temu razvoja zadruga i u selima Donji Matejevac i Malča posetio zadružne objekte.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.