U trendu

Na Voždovcu brojni programi tokom Dana evropske baštine

BEOGRAD – U okviru Dana evropske baštine u ponedeljak, 23. septrembra u Osmoj beogradskoj gimnaziji biće prikazan dokumentarno – igrani film o doktoru Arčibaldu Rajsu „Čujte Srbi!“, a biće otvorena i izložba fotografija koja svedoči o profesionalnom i humanitarnom radu tog velikog prijatelja Srba.

Opština Voždovac se, inače, brojnim programima uključuje u Dane evropske baštine, a film i izložba se 24. septembra sele u Osnovnu školu „Karađorđe“.

Istog dana, u Osnovnoj školi „Danilo Kiš“ biće održano „Književno delo Danila Kiša“, kopje podrazumeva razgovor sa učenicima škole koja nosi njegovo ime.

Za 27. septembar organizovan je obilazak muzeja knjige i putovanja „Adligat“ gde se na više od hiljadu kvadratnih metara nalazi 12 prostorija u kojima su izložene knjige, legati, slike, zbirke…

U saopštenju opštine Voždovac navodi se i da se građani za taj opbilazak mogu prijaviti putem mejla protokol@vozdovac.rs, prevoz od Opštine Voždovac do Muzeja i nazad je obezbeđen.

U rodnoj kući vojvode Stepe Stepanovića će 28. septembra biti održana „Učionica istorije o značaju vojvode Stepe Stepanovića“, a za to se građanmo mogu prijaviti putem mejla protokol@vozdovac.rs, da je obezbeđen prevoz od Opštine Voždovac do kuće vojvode Stepe Stepanovića i povratak.
U kući pesnika Branka Miljkovića će 7. oktobra biti održano pesničko kazivanje Brankove poezije u kome će učestvovati Goran Miljković, Vidak Maslovarić iz Udruženja književnika Srbije i glumac koji će kazivati stihove. Prijave putem mejla protokol@vozdovac.rs.

U sredu, 9. oktobra, od 10 do 11 sati biće održan „Dan radosti u Bajfordovoj šumi“ kada će deca iz voždovačkih vrtića „Ljolja“, „Petar Pan“ i „Žikica Jovanović Španac“, zajedno sa suprugom Timotija Džona Bajforda, Zoricom Bajford i predstavnicima ambasade Britanije u Beogradu posaditi mladicu hrasta sa pločicom „Timoti Džon Bajford“ i pustiti 20 helijumskih balona sa lepim porukama.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.