U trendu

Nabavka Migova će doprineti jačanju bezbednosti

Da bi jedna zemlja očuvala svoj suverenitet, ali i ostala vojno neutralna, mora da ima mogućnost da se čuva, izjavio je danas zamenik sekretara Generalnog saveta Jedinstvene Rusije Sergej Železnjak navodeći da je siguran da će Srbija nabavkom Migova 29 od Rusije doprineti jačanju mira i bezbednosti na Balkanu.

„Mora postojati mogućnost da se očuva nacionalni suverenitet i vojna neutralnost. Ako zemlja nema zaštitu, onda nije ni suverena“, rekao je Železnjak odgovarajući da pitanja novinara kako komentariše reakciju Hrvatske na nabavku Migova.

Kako je rekao, to što Srbija aktivno sarađuje sa Rusijom, ali i sa drugim zemljama, da bi zaštitila suverenitet jeste potpuno pravilno.

„Siguran sam da će to doprineti jačanju mira i bezbednosti u Srbiji i na Balkanu“, rekao je Žezelnjak.

Svaka zemlja treba da ima mogućnost da razvija odbranu, jer „ne puca oružje, već pucaju ljudi“, rekao je Železnjak istakavši da je zato veoma važno da se vode pregovori kako bi se pretnja vojne eskalacije svela na minimum.

„Ukoliko dođe do takve pretnje, Srbija, kao i svaka druga država mora imati mogućnost da se zaštiti i da zaštti svoje građane, a naša vojna tehnologija jedna od najboljih na svetu“, rekao je Železnjak.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.