U trendu

Naslovna strana za četvrtak, 7. februar 2019. godine

Dnevne novine na naslovnim stranama izdanja od četvrtka pišu o dokumentu koji je deo opozicije objavio a tiče se mera za obezbedjivanje poštenih izbora i vladavine prava u Srbiji, odluci Vlade Kosova da prekine komunikaciju sa misijom Unmika, pismu koje su hrvatski biskupi uputili patrijarhu SPC Irineju, nezadovoljni kritikama koje je uputio na račun rimokatoličke crkve u Hrvatskoj.

BLIC  –  U tekstu „Tači nudi korekciju granica, da li je to blef“ – o izjavi kosovskog predsednika da bi „mala korekcija granica“ bila prihvatljiva za postizanje konačnog sporazuma s Beogradom. Pod naslovom „Sramota: Bez novinara na sudjenju Jutki“ o odluci Osnovnog suda u Brusu da ne dozvoli novinarima da prate sudjenje predsedniku te opštine Milutinu Jeličiću Jutki koji je optužen za mobing i seksualno uznemiravanje na radnom mestu.

VEČERNJE NOVOSTI  –  „Mnogo je izazova, trebaju nam izbori“, kaže za list gradonačelnik Novog Sada i visoki funkcioner Srpske napredne stranke, Miloš Vučević. „U prevremenu penziju ne može se bez penala“, o stavu Fiskalnog saveta da ne treba menjati Zakon o penzijskom i invalidskom osiguranju kako bi se ukinuli ili ublažili penali za prevremeno penzionisanje.“Patrijarh Irinej na metri biskupa“, o pismu biskupa iz Hrvatske poglavaru Srpske pravoslavne crkve.

ALO  –  „Jeremić i Djilas na krv i nož“, list piše da postoje sukobi u Savezu za Srbiju.

DANAS  –   „Branislav Trifunović: Da se okupe borci za lepšu Srbiju“, list piše o predlogu Sporazuma sa narodom, koji nudi opozicija.“Nadam se da EU neće nezavisnost pravosudja prodati za priznanje Kosova“, list donosi intervju sa predsednikom UO MEDEL-a, koja okuplja udruženja sudija ii tužilaca iz Evrope,  Felipe Markešom.

INFORMER   –  „Lukašenko nam šalje četiri miga“, list piše da će uskoro iz Belorusije ovi avioni biti prebačeni u Srbiju. „Tači pristao na podelu Kosova“, o izjavi kosovskog predsednika Hašima Tačija u Vašingtonu da je prihvatljiva „korekcija granice“ da bi se postigao mirovni sporazum.

KURIR  –  „Raskol u SZS, demokrate beže od Djilasa“, list piše da postoje sukobi u Savez za Srbiju.

POLITIKA  –  „Priština prekinula kontakt sa Unmikom“, kosovski premijer Ramuš Haradinaj optužio misiju UN na Kosovu da u sedište svetske organizacije šalje informacije „koje ne odražavaju istinu o Kosovu“. Pod naslovom „Potpis dela opozicije na Sporazum sa narodom“ o dokumentu od sedam tačaka koji je više opozicionih pokreta i stranaka usaglasilo u cilju obezbedjivanja poštenih izbora i vraćanja demokratskih načela i vladavine prava. „Hrvatske biskupe zabrinule izjave patrijarha Irineja“, o pismu koje su članovi Hrvatske biskupske konferencije uputili poglavaru Srpske pravoslavne crkve.

SRPSKI TELEGRAF  –  „Dačić dobio Trampov plan za Kosovo“, list piše o namerama Amerike u vezi sa Kosovom.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.