U trendu

Naslovna strana za ponedeljak, 20. februar 2017. godine

Dnevni listovi u Srbiji na naslovnim stranama za ponedeljak, 20. februar najviše pišu o predstojećim predsedničkim izborima, sa posebnim osvrtom na dešavanja u Srpskoj naprednoj stranci i mogućoj kandidaturi aktuelnog predsednika Tomislava Nikolića, i o revidiranju tužbe Bosne i Hercegovine protiv Srbije zbog genocida.

ALO – „Tomin ortak dva puta prijavljen za silovanje“, list piše da je protiv bliskog saradnika aktuelnog predsednika Srbije Tomislava Nikolića Gorana Kojovića podneto devet krivičnih prijava, do kojih se dve odnose na silovanje.

BLIC – „Šamari u Vladi, (Ivica) Dačić morao da razdvaja“, list piše da je savetnik ministra spoljnih poslova Vanja Vukić udario nekadašnjeg šefa Dačićevog kabineta Branka Lazarevića, jer nije želeo da mu pomogne da pokrene privatan biznis. „Nikolić pokušao da vrbuje stare članove SNS“, list piše da je aktuelni predsednik Tomislav Nikolić tražio podršku dela SNS.

VEČERNJE NOVOSTI – „U Hag ću lično odneti pismo protiv Bakira Izetbegovića“, ministar spoljnih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crndak povodom nove najave revidiranja tužbe za genocid protiv Srbije. „Balkan pun škart robe iz Evrope“, list piše da u Srbiju stiže „loša“ roba iz Evrope zbog zakonskih propusta i zbog toga što se ne rade paralelne kontrole kvaliteta.

DANAS – „Nema praštanja, neko će morati da odgovara gradjanima“, o predizbornom skupu podrške budućem kandidatu za predsednika Srbije Saši Jankoviću. „Izetbegović: Sudjenje Mladiću ispostavilo nove dokaze“, o razlozima za revidiranje tužbe Bosne i Hercegovine protiv Srbije. „Ilić: U zemlji haos, Nikolić da kaže šta hoće“, lider Nove Srbije Velimir Ilić traži raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora. „TV Hepi ostalo neplaćeno 500.000 evra za reklame naprednjaka“, list piše o dugovanjima za reklamne spotove SNS.

INFORMER – „Vuk sprema rat“, o tome da je budući predsednički kandidat Vuk Jeremić rekao da će se dogoditi izborna kradja. Pod naslovom „Toma je hteo da Vučiću skine glavu“, intervju sa predsednikom Socijalističke partije Srbije Ivicom Dačićem.

KURIR – „Ne dam da cepaju Srbiju“, list piše da aktuelni predsednik Tomislav Nikolić i dalje čeka dogovor sa premijerom Aleksandrom Vučićem o svojoj kandidaturi za drugi predsednički mandat. Pod naslovom „Ovo je najgora vlast od svih“ list izveštava o skupu podrške kandidaturi Saše Jankovića za predsednika, na kojem su bili i mnogi ljudi iz kulture, nauke i sporta.

POLITIKA – „Prekidi na vezama“, o tome da li će se na predstojećim izborima kandidovati i aktuelni predsednik Srbije Tomislav Nikolić. „Teodorović: Dosta je bilo akademskog samoupravljanja“, list piše da će se SANU uskoro oglasiti o Nacrtu zakona o visokom obrazovanju.

SRPSKI TELEGRAF – „Toma i Dragica traže dve vile na Dedinju“, list piše da će aktuelni predsednik Tomislav Nikolić odustati od predsedničke kandidature zbog dve vile u Užičkoj ulici. „Janković: Vuk hoće da mi otme glasove“, list piše da u opoziciji postoje podele. Pod naslovom „Nikoliću, reketašu, bar se časno povuci“, intervju sa predsednikom Socijalističke partije Srbije Ivicom Dačićem.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.