U trendu

Naslovna strana za sredu, 7. februar 2018. godine

Dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja za sredu, 7. februar, najviše pišu o Strategiji Evropske unije (EU) za Zapadni Balkan i temama koje se odnose na izbore i Kosovo.

ALO – List piše o nagradnoj igri „Uzmi račun i pobedi“ u kojoj će gradjanima biti podeljeno 100 putničkih automobila. Pod naslovom „Došao da zapali Srbiju“ o tome da je u Beogradu uhapšen bivši marinac.

BLIC – „Brnabić: Šansa, a ne garancije da ćemo u EU 2025“, o Strategiji EU za Zapadni Balkan. „Vulin se preselio u državnu vilu“, o tome da se ministar odbrane uselio u vilu od 310 kvadratnih metara. „Uvrede me ne dotiču, živim za Zvezdu“, izjavio je košarkaš Alen Omić koga su navijači vredjali zbog njegove nacionalnosti.

VEČERNJE NOVOSTI – „Nema roka za sporazum sa Prištinom“, o Strategiji EU za Zapadni Balkan. „Srbija mora da na Kosovu zaustavi ‘veliku Albaniju'“, citira list izjavu ministra odbrane Aleksandra Vulina na okruglom stolu u okviru unutrašnjeg dijaloga o Kosovu. „Moratorijum na sporna pitanja“ list prenosi deo intervjua predsednika Srbije Aleksandra Vučića koji je emitovan na zagrebačkom portalu „Globus“ povodom posete Hrvatskoj.

DANAS – „Šutanovac: Vučićeva vlast je nastavak Miloševićeve“, naslov je pod kojim list prenosi reagovanja povodom izjave predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenada Čanka da će tražiti da se premijerka založi za izručenje Mirjane Marković iz Rusije Srbiji. „Španija u finišu izborila izostavljanje roka za postizanje sporazuma Srbije i Kosova“, o Strategiji EU.

INFORMER – List piše o Strategiji EU za Zapadni Balkan u tekstu „Srbija neće u EU do 2030.“ i navodi da je predsednik Evropske komisije Žan Klod Junker kazao da „2025. nije rok za pristupanje Srbije i Crne Gore, već ‘ohrabrenje'“. „Djilase ako ti praviš stranku, mi odosmo“ list navodi da su lideri Pokreta slobodnih gradjana i Narodne stranke Saša Janković i Vuk Jeremić najavili da će „napustiti kampanju ukoliko nakon izbora u Beogradu kandidat za gradonačelnika Dragan Djilas osnuje novu partiju“.

KURIR – „SPS mrtvog Slobu koristi samo za kampanju“ u intervjuu za list govori Mirjana Marković supruga nekadašnjeg predsednika Srbije i Jugoslavije Slobodana Miloševića. U tekstu „Šule diže vojsku za izbore“ o tome da su vojna lica podržala kandidata za gradonačelnika Beograda Dragana Šutanovca, koji je i bivši ministar odbrane.

POLITIKA – „Srbija bi mogla u EU do 2025. godine“, o Strategiji EU za Zapadni Balkan. „Nagodili se Vlada Srbije i grčki Mitilineos“, o potpisivanju ugovora o vraćanju kompenzacije koju Srbija na osnovu presude medjunarodne arbitraže duguje grčkoj firmi u vezi sa spornim slučajem ulaganja u RTB Bor.

SRPSKI TELEGRAF – „Američki general ubijao svedoke Haradinajevih zločina“ list piše da američki general Stiven Šuk koji je na Kosovu bio zamenik šefa UNMIKA, stoji iza likvidacije svedoka u haškom procesu protiv kosovskog premijera Ramuša Haradinaja. List piše o pucnjavi koja se dogodila na Voždovcu, u tekstu „Luka Bojović naručio ubistvo“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.