U trendu

Naslovne strane dnenih novina za 2. avgust 2017. godine

Dnevne novine na naslovnim stranama izdanja od srede, 2. avgusta, najviše pišu o novom sistemu koji će registrovati prekoračenje brzine na putevima i odluci Hrvatske da poveća naknade na uvoz poljoprivrednih proizvoda iz Srbije.

ALO  –  „Hrvatska oluja na srpsko voće“, o odluci Hrvatske da poveća naknade na uvoz poljoprivrednih proizvoda iz Srbije. List piše o nesreći koja se desila u Zaječaru. 

BLIC  –  Pod naslovom „Država tuži NIS jer nije platio devet miliona za ekološku rentu“ list piše da je tim ministra poljoprivrede Branislava Nedimovića pokrenuo postupak protiv svih koji ne plaćaju ekološku taksu, uključujući i NIS. O reagovanjima političara i analitičara na poziv o unutrašjem dijalogu o Kosovu, list piše u tekstu pod naslovom „Dijalog o budućnosti Kosova“.

VEČERNJE NOVOSTI  –  Pod naslovom „Guše Centar u Nišu da bi ranili vašu zemlju“, ambasador Rusije Aleksandar Čepurin o srpsko-ruskom humanitarnom centru u Nišu. „Dužnicima u francima kurs otvara novu šansu“, o tome da banke u Srbiji klijentima nude prelazak na kredite u evrima i o tome kako vrednost evra slabi. 

DANAS  –  „Napadi na Energoprojekt trajali čitavu deceniju“, o najvrednijoj gradjevinskoj kompaniji u Srbiji. Pod naslovom „Novog ombudsmana ne interesuje Savamala“ o reagovanju na izjavu novog zaštitnika gradjana Zorana Pašalića.

INFORMER  –  „Srbija da se odrekne Srpske“, o tome da će „Evropska unija i Sjedinjene Američke Države tražiti od Beograda i Banjaluke da ukinu sporazum o paralelnim specijalnim vezama i da im je cilj da „BiH sa Srpskom što pre udje u NATO“.  

KURIR  –  List piše o izjavi lidera radikala Vojislava Šešelja po kojoj je „njegova porodica žrtva tajnih službi u Srbiji“. „Više neće imati ko da nas leči“, list piše o statistici da „1.000 lekara i 2.000 medicinskih sestara godišnje napusti Srbiju zbog niskih plata“. 

POLITIKA  –  „Srbija traži da Brisel preispita odluku Zagreba“, o reagovanjima na odluku Hrvatske da poveća naknade na uvoz poljoprivrednih proizvoda iz Srbije. „Kazne za prekoračenje srednje brzine na auto putu“, naslov je teksta o novom sistemu koji će registrovati prekoračenje brzine na putevima.

SRPSKI TELEGRAF  –  „Tadić poklonio Hrvatima deo Srbije“, o tome da je bivši predsednik Srbije Boris Tadić u dogovoru s nekadašnjim predsednikom Hrvatske Ivom Josipovićem „ustupio Vukovarsku adu hrvatskim kupačima, iako se nalazi na našoj (srpskoj) polovini Dunava“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.