U trendu

Naslovne strane za sredu, 1. februar 2023. godine

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja za sredu, 1. februar, pišu o kosovskoj krizi, formiranju Zajednice srpskih opština (ZSO), svedočenju člana grupe Veljka Belivuka o planu za ubistvo srpskog predsednika Aleksandra Vučića.

ALO – List o rusko-ukrajinskom sukobu piše: „Kijev će tražiti sve moćnije oružje“.

BLIC – List detalje sa suđenja grupi Veljka Belivuka donosi u tekstu „Zvicer za ubistvo Vučića obezbedio pet miliona evra i rekao ‘biće još’ „.

VEČERNJE NOVOSTI – O ratu u Ukrajini: „Kijev formira ‘armiju dronova’ „. Pod naslovom „Američka rampa za Kurtija“, o navodima da SAD blokira ulazak Kosova u Savet Evrope do promene stava o ZSO.

DANAS – O reakciji opozicije na sazivanje posebne sednice Skupštine Srbije o evropskom predlogu za Kosovo list piše pod naslovom „Opozicija: Vučić da ne dolazi bez francusko-nemačkog plana“. Poverenica za ravnopravnost Brankice Janković izjavila: „Većina građana nije ni svesna koliko se našim podacima trguje“.

INFORMER – List o izveštaju Vlade Srbije o pregovorima s Prištinom: „Kurtijevi batinaši napali Srbe 68 puta za 137 dana“.

KURIR – O sudjenju klanu Veljka Belivuka: „Vučić glavna meta klana“. Poskupljenje u Srbiji, „Najpopularniji polovnjaci poskupeli čak i do 1.500 evra“.

NOVA – Tvrdnje člana grupe Veljka Belivuka, Srđana Lalića koji se nagodio sa tužilaštvom, list prenosi pod naslovom „Klan Belivuka počinio devet ubistava koja nisu na optužnici“. Intervju s potpredsednikom Narodne stranke Miroslavom Aleksićem: „Niko ne zna o čemu i kako Vučić pregovara“.

POLITIKA – Intervju s predsednikom Skupštine Srbije Vladimirom Orlićem: „Napadi na jedinstvo i zdesna i sleva“. O naoružanju Vojske Srbije list piše: „Puška s dva kalibra biće standardno oružje VS“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.