U trendu

Naslovne strane za utorak, 31. maj 2022. godine

Beogradski dnevni listovi u izdanjima za utorak, 31. maj najviše pišu o zahtevima iz EU da Srbija uskladi spoljnu politiku uvodjenjem sankcija Rusiji, polaganju zakletve Aleksandra Vučića za predsednika Srbije u drugom mandatu, početku izgradnje Dečje klinike „Tiršova 2“ i o drugim temama.

ALO – Piše o uspehu srpskih takmičara na šampionatu u boksu u Jermeniji „Srbiji zlata na EP posle 37 godina“.

BLIC – O zahtevima EU da Srbija uskladi spoljnu politiku prema Rusiji, zbog njenog napada na Ukrajinu „Traže da Srbija uvede sankcije Rusiji a sami su se posvadjali“.

VEČERNJE NOVOSTI – „Sporazum trn u oku Prištini i zapadu“, o reagovanjima na dogovor o nabavci ruskog gasa po povlašćenim cenama. List piše o početku radova na izgradnji Dečje klinike u Beogradu „‘Tiršova 2’ do 2025. godine“.

DANAS – „Telekom ‘priznao’ kontrolu nad pet privatnih televizija“, povodom reklame ove kompanije na bilbordima u Beogradu. „Lider SNS-a drugi mandat započinje teatralno“, o polaganju zakletve lidera Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića za predsednika Srbije u drugom mandatu.

INFORMER – List piše o ubistvu u beogradskoj opštini Rakovica „Ubio sestrića zbog bitkoina“.

KURIR – Pod naslovom „Uticaj“ o ocenama da je potezima vlasti uvećan značaj Srbije Istoku i Zapadu. Pišu i o dojavi bombe u redakciji tog lista.

NOVA – List piše o najavi posete ruskog ministra spoljnjih poslova Sergeja Lavrova Beogradu „Dolazak Lavrova u Srbiju prst u oko EU“. Analiza dogovora srpskog i ruskog predsednika, Aleksandra Vučića i Vladimira Putina o uvozu ruskog gasa „Nova cena gasa novi namet za domaćinstva“.

POLITIKA – List piše o razgovoru predsednika Vučića sa poslanicom u Evropskom parlamentu Violom fon Kramon „Beograd očekuje podršku u dijalogu sa Prištinom“. Intervju sa zamenikom predsednika Srpske radikalne stranke Aleksandrom Šešeljem „Sankcije Rusiji bile bi suprotne interesima Srbije“.

SRPSKI TELEGRAF – List na naslovnoj strani piše o dogovoru Srbije i Rusije o nabavci i ceni gasa i uticaju tog dogovora na odnos Zapada prema Srbiji.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.