U trendu

Nastavak šetnji „Kulturna baština Topčidera“ i u 2019.

BEOGRAD – Nakon skoro trideset organizovanih šetnji u redovnim i dodatnim terminima, tutra „Kulturna baština Topčidera“ nastavljaju se i u 2019. godini, saopšteno je iz Turističke organizacije Beograda.

U novom ciklusu šetnji obilaze se Muzej afričke umetnosti, Kuća kralja Petra, Kuća legata – Legat Petra Lubarde, Arhiv Jugoslavije, Javni akvarijum i tropikarijum Beograd i Vespa muzej Srbija.

Šetnje se realizuju svake poslednje subote u mesecu, od januara do aprila meseca, u pratnji istoričarke umetnosti i kustosa Muzeja afričke umetnosti Ane Knežević i Ivane Zatežić, saradnice Kuće legata.

Sledeći termin šetnje je u subotu, 26. januara, u 11 časova kada će se obilaziti Muzej afričke umetnosti, Kuća kralja Petra, Arhiv Jugoslavije i Kuća legata – Legat Petra Lubarde. Okupljanje je u Muzeju afričke umetnosti u 11 časova.

Zbog velikog interesovanja sugrađana, postoji mogućnost organizovanja „Šetnje po meri“, koja bi uključila obilazak četiri od navedenih šest lokacija: Muzej afričke umetnosti, Kuću kralja Petra, Kuću legata – Legat Petra Lubarde, Arhiv Jugoslavije, Javni akvarijum i tropikarijum Beograd i Vespa muzej Srbija.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.