U trendu

Obezbeđenje Siniše Malog izbrisalo snimak novinarima

Obezbeđenje gradonačelnika Beograda Siniše Malog fizički je danas sprečilo novinare portala KRIK da mu postave pitanje u vezi sa 24 stana koje je Mali kupovao i prodavao kao direktor dve ofšor firme, saopštio je KRIK, koji je ranije objavio tekst o stanovima.

Kako se navodi, novinari su pošli za gradonačelnikom koji se sa nekolicinom ljudi uputio prema gradilištu „Beograda na vodi“, predstavili se da su sa portala KRIK i zamolili ga da stane kako bi mu postavili pitanje.

Na šetalištu kod kafića „Savanova“, osobe u civilu koje su obezbeđivale gradonačelnika preprečile su put novinarima KRIK-a, uzele fotoaparat i mobilni telefon i obrisale snimke koje su novinari napravili dok su pokušavali da postave pitanje.

Niko od osoba koje su prišle novinarima nije želeo da se predstavi niti pokaže legitimaciju.

Među osobama koje su prišle novinaru i oduzele mu fotoaparat bio je načelnik komunalne policije Nikola Ristić.

KRIK je uspeo da povrati snimke napravljene mobilnim telefonom, koji su objavljeni na sajtu Mreže za izveštavanje o organizovanom kriminalu i korupciji.

KRIK je pre dva dana objavio tekst pod naslovom „Siniša Mali tajno kupio 24 stana na bugarskom primorju“, što je Mali demantovao.

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) izrazilo je danas zaprepašćenje zbog postupka obezbeđenja gradonačelnika Beograda Siniše Malog, koje je fizički sprečilo rad novinarske ekipe i zatražilo javno izvinjenje gradonačelnika zbog „neprihvatljivog ponašanja njegovih saradnika prema novinarima“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.