U trendu

„Olimpijska porodica“ za mlade olimpijce, trenere i učitelje

BEOGRAD – Srbiju će na trećim Olimpijskim igrama mladih, u Buenos Airesu, od 6. do 8. oktobra, predstavljati 16 olimpijaca u osam sporotva, a za njih, je danas u Starom dvoru upriličena svečanost „Olimpijska porodica“, koja je okupila i njihove roditelje, trenere i učitelje.

Nakon svečanosti, sportisti su otišli na zajednički kamp u Košutnjaku, gde će redovno trenirati i imati niz radionica u okviru priprema igre u glavnom gradu Argentine.

Na Olimpijskim igrama mladih učestvovaće olimpijci iz 205 država.

Državni sekretar u Ministarstvu za sport i omladinu Predrag Peruničić istakao je da je dobra saradnja ministarstva, Sekretarijata za sport i omladinu i Olimpijskog komiteta Srbije dala odlične rezultate, tako da imamo 410 najboljih mladih sportista, koji su i odlični đaci, a od kojih je 16 olimpijaca koji će predstavljati Srbiju u osam sporotva.

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) Božidar Maljković je rekao da naši mladi sportisti sada prvi put ulaze u olimpijsku porodicu i da je to važan momenat za sve njih, kao i za njihove porodice, klubove i škole.

Roditeljima mladih olimpijaca Maljković je uručio priznanja za podršku, kao i resornom ministarstvu i Zavodu za sport i medicinu sporta Srbije, koji pružaju podršku tokom priprema za takmičenja.

Zamenik gradonačelnika Andreja Mladenović izrazio je nadu da će naši mladi sportisti imati dobre i kvalitetne uslove na takmičenjima u Buenos Airesu, da će se družiti, razmenjivati iskustva i da će im to lepo sećanje biti podstrek i motiv da više treniraju, kako bi se popeli na balkon, gde naši najuspešnijih sportisti proslavljaju uspehe i medalje sa građanima.

On je izrazio nadu da će naši mladi sportisti ispuniti poverenje koje im je dato i da će učiniti da se često čuje srpska himna i vijori srpska zastava.

„Ako to i ne bude, sigurno je da ste vi nada srpskog sporta i sigurno je da ćemo vas i dalje podržavati, kao što smo to činili do sada“, rekao je Mladenović, a saopšteno je iz Gradske uprave.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.