U trendu

Omaž Dejvidu Bouviju u Beogradu

Gradski menadžer Goran Vesić izjavio je danas da projekat „Begrade to Bowie“, koji će u čast preminulog muzičara Dejvida Bouvija biti održan u glavnom gradu, govori o veličini i kosmopolitskom duhu Beograda.

Kako se navodi u saopštenju Gradske uprave, Vesić je nakon sastanka sa muzičkim fotografom Brajanom Rašićem čija izložba fotografija otvara projekat, istakao da je Beograd jedini grad koji se na taj način odužuje Bouviju.

„To je dokaz i da je Beograd prestonica kulture ovog dela Evrope“, rekao je Vesić.

Fotograf Brajan Rašić, koji je bio eksluzivni fotograf Dejvida Bouvija, kazao je da mu je čast što može da učestvuje u jednom takvom projektu, kakav je „Begrade to Bowie“.

„Emocija je u meni velika i ponosan sam što mogu da podelim svoj rad sa Beogradom i turistima koji ga posećuju“, rekao je Rašić.

Na Rašićevoj izložbi, koja će biti otvorena do 21. avgusta u Jugoslovenskoj kinoteci, posetioci će moći da vide više od 100 fotografija.

U toku projekta, koji počinje sutra, u petak, i trajaće tri meseca, biće prikazana retrospektiva filmova, koncerata i omota ploča Dejvida Bouvija, a biće organizovane i umetničke radionice.

Autori projekta su Barbara Garčević i glumac Sergej Trifunović.

Dejvid Bouvi je preminuo u januaru ove godine.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.