najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Petnica će imati poseban prioritet

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije Mladen Šarčević obišao je danas obrazovne institucije u Valjevu i istakao da je zadovoljan zatečenim stanjem.

Kako se navodi u saopštenju, Šarčević jenakon posete Istraživačkoj stanici Petnica, kazao da je Petnica brend Srbije i institucija koja neguje istraživački duh kod mladih.

„S obzirom na značaj Petnice, kapacitet ove ustanove nije dovoljan. U ministarstvu ćemo Petnicu tretirati kao ustanovu sa posebnim prioritetom i imamo nameru da napravimo ovakve ustanove u raznim delovima Srbije, jer je važno da se deca bave naukom i druže“, rekao je ministar Šarčević.

Osim Petnice, Šarčević je obišao i Valjevsku gimnaziju, Poljoprivrednu školu sa domom učenika „Valjevo“ i Osnovnu školu „Desanka Maksimović“, nakon čega je kazao da se razgovara o tome da Valjevopostane centar za visoko obrazovanje.

„Valjevska gimnazija je institucija od izuzetnog značaja i trebalo bi da obezbedimo bolje uslove da se deca bave sportom. Poljoprivredna škola ima jako dobar model organizovanja i može biti primer i nastavna baza mnogim poljoprivrednim školama u Srbiji. Učinićemo sve da škola dobije i neke nove segmente“, rekao je Šarčević.

Ministar je tokom posete Valjevu razgovarao i sa gradonačelnikom Slobodanom Gvozdenovićem o dualnom obrazovanju, ali i o primerima prakse kakve primenjuju zemlje u regionu.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike