U trendu

Petronijević obišao naselje Popove bare

BEOGRAD – Član Gradskog veća Dragomir Petronijević i danas je sa saradnicima nastavio obilazak borčanskog naselja Popove bare na opštini Palilula, gde su u toku radovi na otklanjanju posledica nastalih usled jakih kiša. Obilasku terena i razgovoru sa građanima ovog naselja prisustvovali su sekretar za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikacije i koordinaciju odnosa sa građanima Darko Glavaš, članovi Opštinskog veća Palilule, predstavnici JKP „Beograd-put”, JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija” i „Elektrodistribucije”.

Petronijević je istakao da je stanje u ovom naselju svakog dana sve bolje, kao i da se sve aktivnosti, umesto u kancelarijama, dogovaraju i sprovode direktno na terenu.

„Posledica takvog rada je da smo uspeli da na vreme saniramo jednu od najkritičnijih tačaka u ovom naselju, na uglu 2. i 306. Nove ulice. Tu su sada, posle otvaranja zapušenog kanala, umesto cevi f200, postavljene cevi f500, 600 i f1000“, rekao je Petronijević.

Najavio je da će do srede raskrsnica biti asfaltirana i postavljena nova ograda jer smo morali da sačekamo da se voda u međuvremenu slegne.

Petronijević je rekao da na drugoj kritičnoj tački, u Ravničarskoj ulici još uvek čekamo da se voda slegne i onda ćemo i tamo postaviti cevi promera f1000 kako bismo omogućili da u slučaju sledećih većih padavina voda može da protiče. „Na svim sličnim mestima ima i kablova EDB-a i vodovodnih cevi koji će morati da budu izmešteni kako bi se posao uradio onako kako struka nalaže. Zato molim za još malo strpljenja, radimo svaki dan, do sada smo otvarali kanale na sedam mesta i želimo da svaki od njih bude uređen tako da u budućnosti nemamo više ovakve probleme“, kazao je Petronijević.

On je podsetio da su „Srbijavode” dobile potrebna sredstva i da će svih 87 kilometara kanala biti očišćeno i uređeno.

“ Kao što smo obećali, od marta počinjemo i sa izgradnjom kanalizacije. Želimo da obećanje koje je stanovnicima ovog dela grada dao predsednik Vučić bude ispunjeno i nećemo stati dok ne očistimo kanale, uvedemo kanalizaciju i popravimo kompletnu infrastrukturu“, rekao je.

Dodao je da ovu priliku koristi da sugrađane podseti da održavaju kanale prohodnim, što je u slučaju naselja Popova bara, koje je čak šest metara ispod nivoa Dunava, izuzetno važno.

„I drugi delovi na levoj obali Dunava – Ovča, Kotež, Borča, Mali zbeg su takođe ispod nivoa reke i moramo voditi računa o životnom okruženju“, rekao je Petronijević.

Podsetio je da je do sada urađeno 935 rešenja, da su sva obrađena i da je juče počela isplata štete, saopštio je Sekretarijat za informisanje.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.