U trendu

Polovina: Izveštaj lekara potvrdio povrede zadobijene na sastanku s Labanom

Asistent na gradjevinskom fakultetu Vladimir Polovina saopštio je danas da poseduje izveštaj lekara iz kojeg se vidi da je zadobio lake telesne povrede kada ga je nakon pretnji i uvreda gradonačelnika Subotice Bogdana Labana „dva puta udario Spasoje Vujović.

Polovina je kazao da je u subotu u hotelu „Galerija“ u Subotici razgovarao sa Labanom na njegov poziv, a da su glavni povod za taj razgovor i kako je naveo „nasilničko držanje“ gradonačelnika, bili plakati „Bogdane, Bog je ljut“, koji su se dan ranije pojavili u Subotici.

„Medjutim, to je uglavnom bio monolog u kome je gradonačelnik na moj račun izneo najgore pretnje i uvrede, nakon kojih sam dobio i dva udarca od Spasoja Vujovića koji se tu očigledno nalazio po gradonačelnikovom nalogu“, rekao je Polovina u pisanoj izjavi.

On je rekao da su u izveštaju subotičke bolnice koji je dobio iste večeri, konstatovane lake telesne povrede, a dodao je i da je otišao u policiju da prijavi incident i da je najpre zadržan, a kasnije i pritvoren uz objašnjenje da je protiv njega podneta prijava za ugrožavanje bezbednosti gradonačelnika.

Kako je naveo u izjavi, Spasoje Vujović od koga je dobio udarce, postavljen je za predsednika Fudbalskog kluba Bačka 1901 koji je po njegovim rečima „otet“ od bunjevačke zajednice, nasilno i uz falsifikovan pečat.

Polovina je upitao da li je postavljanje Vujovića na čelo tog kluba pravi primer ko i kako treba da vodi klub sa najdužom tradicijom u Srbiji, a takodje je pitao i da li je gostovanje subotičkog dečjeg pozorišta u Gračanici, koje je prikazano kao nastup u inostranstvu, pravi način trošenja javnih sredstava i zaštite državnog suvereniteta.

U pisanoj izjavi Polovina je naveo da „nezadovoljstvo velikog broja članova Srpske napredne stranke u Subotici“ kojoj i sam pripada, „prema bahatom, osionom i neodgovornom ponašanju lokalnog rukovodstva na čijem je čelu Laban“, traje duže vreme, i da se povodom problema u vodjenju grada i funkcionisanju lokalnog odbora SNS ranije obraćao lokalnom rukovodstvu, ali da ga Laban nije pozvao na razgovor.

On se ogradio od lokalnih i kako je rekao, svih ostalih političkih subjekata koji su verbalni i fizički napad na njega odmah pokušali da iskoriste i pokažu kako „Laban predstavlja isključivu sliku SNS, a njegovo ponašanje način vodjenja politike“ SNS.

„Na taj način uvredjen sam ja lično, kao i velika većina članova naše stranke“, naveo je Polovina i dodao da ostaje privržen javnom interesu, medjusobnom uvažavnaju i otvorenom dijalogu kao osnovnim političkim vrednostima za koje se zalaže SNS.

Gradonačelnik Subotice i funkcioner SNS-a Bogdan Laban potvrdio je početkom nedelje da je pretio Vladimiru Polovini da će mu „iščupati grkljan“, ali je demantovao optužbe da je tog čoveka i šamarao, i izvinio se zbog „neprimerenog“ rečnika koji je koristio.

Na audio snimku koji se pojavio u medijima, čuje se kako Laban preti Polovini i verbalno ga vredja, kao i zvuci koji podsećaju na šamaranje.

U subotičkom tužilaštvu saslušan je danas u svojstvu svedoka gradonačelnik Subotice zbog ugrožavanja njegove sigurnosti za koje je osumnjičen Vladimir Polovina. U svojstvu svedoka oštećenog saslušan je i direktor subotičkog Javnog preduzeća za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje Predrag Radivojević, kao i svedok Spasoje Vujović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.