U trendu

Pošta i dalje u štrajku, nastavlja se sastanak poslovodstva i radnika

Sastanak radne grupe Vlade Srbije o stanju u javnom preduzeću Pošte Srbije, koji je počeo jutros, prekinut je kako bi poslovodstvo dostavilo dodatne podatke i biće nastavljen danas popodne, saznaje agencija Beta.

Na sastanku su bili predstavnici Vlade Srbije, poslodavca, dva reprezentativna sindikata, kao i predstavnici zaposlenih koji su organizovali štrajk.

Kako je agenciji Beta kazao jedan od predstavnika zaposlenih koji su organizovali štrajk, Milija Tešić, za sada nije postignut nikakav dogovor u vezi sa zahtevima radnika Pošte Srbije.

On nije želeo da precizira šta je poslovodstvo ponudilo radnicima, ni u koliko bi sati danas popodne sastanak mogao da bude nastavljen, ali je kazao da će nezadovoljni radnici blagovremeno biti obavešteni o konačnom ishodu razgovora.

Štrajk poštanskih radnika, koji je počeo u ponedeljak, nije organizovao nijedan od sindikata koji postoji u tom javnom preduzeću, već radnici nezadovoljni zaradom.

U sredu su vršilac dužnosti direktora Pošte Srbije Mira Petrović i potpredsednik Vlade Nebojše Stefanovića razgovarali o stanju u tom preduzeću i planovima poslovanja kojima je predvidjena povišica zarada od 10 odsto u 2020. godini, kao i bolji materijalni položaj zaposlenih sa najnižim primanjima.

„Planirano je uvećanje mase zarada za zaposlene za 10 odsto u 2020, kao i isplata zarade iz dobiti iz 2019. u martu 2020. godine, odmah po usvajanju finansijskih izveštaja za ovu godinu. Sve je uskladjeno sa finansijskim mogućnostima preduzeća u ovom trenutku i održivim poslovanjem“, saopštila je Pošta Srbije.

U Pošti Srbije zaposleno je oko 15.000 ljudi, a nema zvaničnih podataka koliko je poštara i radnika u štrajku.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (2)