U trendu

Predstava „Raskršće“ u okviru Nedelje kulture na Vračaru

BEOGRAD – U okviru Nedelje kulture na Vračaru izvedena je forum teatar predstava „Raskršće“ u okviru koje su srednjoškolci sa Vračara, kroz interakciju sa glumcima i intervencije na sceni, razmenjivali iskustva sa svojim vršnjacima i jačali veštine rešavanja problema sa kojima su mladi najčešće suočeni u periodu adolescencije.

Predstava je izvedena juče u velikoj sali Centra za kulturu i obrazovanje „Božidarac 1947 – Beograd“, a organizovali su je gradska opština Vračar i Udruženje građana BUM, navedeno je u saopštenju te opštine.

Predsednik Skupštine opštine Vračar Mihailo Grupković je rekao da je osnovna želja bila da se predstavom mladima pokaže da su najčešći problemi i izazovi u njihovom uzrastu lako rešivi, naročito kad ih podele sa prijateljima i porodicom.

„Odlučili smo da ovaj događaj za vas organizujemo baš ovde u sali Božidarca koji je pre svega vaša kuća s obzirom da nudi bogat sadržaj mladima tokom cele godine“, dodao je on.

Predstava „Raskršće“ organizovana je u okviru Nedelje kulture na Vračaru, koju čini niz manifestacija i dešavanja čiji je cilj promocija savremene umetnosti građanima i podizanje svesti o značaju kulture i umetnosti za razvoj lokalne zajednice.

Kroz realizaciju Nedelje kulture opština Vračar nastoji da obogati kulturni i društveni život građana koji u njoj žive i stvori uslove za kvalitetniji svakodnevni život za pripadnike svih generacija, dodaje se u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.