U trendu

Radio 021: Pretnje i uvrede upućene vlasniku Crnog ovna nakon tvita Gorana Davidovića

Kako prenosi Radio 021, vlasnik novosadskog lokala „Crni ovan“ Bojan Šovljanski danas se suočio sa pretnjama na društvenim mrežama, nakon tvita Gorana Davidovića.

Bivši vodja zabranjene neonacističke organizacije Nacionalni stroj Goran Davidović, u javnosti poznatiji pod nadimkom Firer, objavio je tvit sa fotografijom Šovljanskog, u kojem ga optužuje da „organizuje antifa batinaše“, da je „antisrpski orijentisan“, kao i da pomaže „Ukrajince i ruske izdajnike u Novom Sadu“.

„Ne opravdavam nasilje i kršenje zakona, ali odbijam da pljujem srpsku omladinu koja se brani! A vi? Ko se pridružuje ovima?“, napisao je Davidović, a prenosi 021.

U jednom od odgovora na njegov tvit piše: „Samo kubanska kravata, fik i gotovo!“, drugi piše: „Zaplivaće po Tisi“, dok treći korisnik Tvitera dodaje: „Jedne dobre batine za istetoviranog gospodina moliću lepo!“.

Bojan Šovljanski za 021.rs kaže da se povodom svega što se izdešavalo od nedelje ne oseća bezbedno.

„Krajnje sam zabrinut. Već mi se dešavalo da me u sred bela dana presreću pripadnici neofašističkih organizacija, prepoznaju me. Kako možeš da se osećaš kad pročitaš da neko želi da te baci u Tisu? Bespomoćno i razočarano“, naveo je Šovljanski.

U napadu na „Crni ovan“ posekotinu je zadobio jedan od gostiju, dok je Šovljanski naknadno prijavio modrice.

Tri osobe uhapšene su zbog napada i njima je zabranjen prilazak lokalu i oštećenima.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.