U trendu

Radnici sa obližnjeg gradilišta spasili devojčicu iz požara (video)

Petnaestogodišnja devojčica, povređena u požaru koji se dogodio juče oko 13 sati u stambenoj zgradi na Dorćolu, zadobila je opekotine prvog i drugog stepena i van životne je opasnosti, saznaje RTS.

Prava drama trajala je skoro dva sata, a uz vatrogasce, heroji su bili i radnici s obližnjeg gradilišta.

Komšije su oko 13 sati najpre čule pozive u pomoć.

„Istrčala sam na ulicu kada sam čula zapomaganje devojke, koja je u donjem vešu sa terase vikala upomoć. Oko nje je bio veliki plamen, koji se sve više širio velikom brzinom“, priča za RTS komšinica Dragana Popović.

U stanu se nalazila sama petnaestogodišnja devojčica. Prvi su joj u pomoć priskočili radnici s gradilišta preko puta,  Pavle Gavura (36), Lazar Ereša (30), Nemanja Držajić (20), Nenad Janković (19) i Niko David (30). Prema svedočenju očevidaca, jednog od radnika su njegove kolege držale, dok je on pomagao devojci da pređe na susednu terasu.

Intervenisalo je 26 vatrogasaca sa šest vatrogasnih vozila.

„Neko kaže da se ona kupala i da je za to vreme gorela slavska sveća i da je pokušala da izađe, ali da su bila blindirana vrata“, dodaje komšinica Dragana.

Devojčica je prevezena u Urgentni centar, ima opekotine prvog i drugog stepena na leđima i butinama. Van životne je opasnosti.

Istraga o uzroku požara je u toku.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar