U trendu

Raseljeni uz Marka Djurića

Predsednik Koalicije raseljenih lica sa Kosova i Metohije Miloš Stojković izjavio je danas da odnos Brisela prema srpskoj imovini na Kosovu nije u duhu evropskih vrednosti.

„Srpska imovina na Kosovu i Metohiji isto je što i Srbija na teritoriji Kosova i Metohije. Ako nam neko otima imovinu, onda nam otima i Srbiju“, rekao je Stojković za portal Komentar-pres (www.komentarpress.net).

Prema njegovim rečima, ako nema Srbije na Kosovu onda Srbija i ne postoji.

Stojković je rekao da raseljeni podržavaju direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marka Djurića u borbi za srpsku imovinu na Kosovu.

„Mi raseljeni svoju imovinu ne dajemo nikom i učinićemo sve što je potrebno da pomognemo vlastima u Beogradu da odbrane državnu imovinu na teritoriji Kosova i Metohije“, rekao je Stojković.

Skupština Kosova usvojila je noćas Zakon o Trepči, kojim taj rudarsko-metalurški kombinat postaje akcionarsko društvo u kojem kosovska Vlada ima 80 odsto akcija, dok 20 odsto akcija pripadaju radnicima i drugim akcionarima.

Protiv tog zakona bili su srpski poslanici jer smatraju da to nije ekonomski, već politički zakon.

Sindikat i menadžment „Trepče“ tražili su da se pitanje Trepče i drugih društvenih preduzeća na Kosovu i Metohiji hitno stavi na dnevni red pregovora u Briselu i da se nadje rešenje prihvatljivo za sve strane.

Radnici kombinata dva dana su protestovali u Rudaru kod Zvečana i ispred Flotacije u Leposaviću, navodeći da će im usvajanje tog zakona ugroziti egzistenciju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.