U trendu

Sapic: Nastavak tradicionalno prijateljskih odnosa sa Izraelo

BEOGRAD – Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić razgovarao je danas u Starom dvoru sa ambasadorom Izraela Jahelom Vilanom, sa kojim se saglasio o potrebi daljeg unapređenja odnosa na polju turizma, tehnologije i inovacija, kao i zajedničkih projekata u glavnom gradu.

Konstatovani su dobri politički i ekonomski odnosi dve zemlje i ukazano je na potrebu daljeg razvoja i unapređenja snažnog i viševekovnog prijateljstva između naša dva naroda, saopštio je gradski Sekretarijat za informisanje.

Šapić je istakao da je glavni grad Srbije dobro mesto za investiranje i pozvao poslovne ljude iz Izraela da još više ulažu u srpsku prestonicu.

Gradonačelnik Beograda i ambasador Izraela razgovarali su i o projektu Memorijalnog centra na Starom sajmištu i podsetili na zajedničku istoriju koja je pratila oba naroda.

Šapić je ukazao da građani Srbije Izraelce smatraju prijateljskim narodom i da su uvek spremni da ih dočekaju sa dobrodošlicom, podsetivši na pozitivnu ulogu koju su u istoriji i kulturi naše zemlje imali pripadnici jevrejskog naroda, dodaje se u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.