U trendu

Smene zbog smrti dečaka u Loznici

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je danas da je eksterna komisija utvrdila da prilikom lečenja osmogodišnjeg dečaka u lozničkoj Opštoj bolnici nije poštovana procedura i da je zatražio smenu direktorke bolnice i načelnika hirurgije.

Lončar je novinarima rekao da je sinoć dobio nalaze eksterne komisije za slučaj u Loznici i da je utvrdjeno da „nije poštovano ono što je trebalo da bude poštovano“.

„Nadzorna inspekcija nije imala šta da gleda, jer dokumentacija nije uopšte vodjena. Toliko o tome“, rekao je Lončar novinarima u Beogradu.

On je rekao da je zatražio smenjivanje direktorke bolnice i načelnika hirurgije, a da je pred Lekarskom komorom pokrenut postupak oduzimanja licenci.

„Na Ministarstvu je da traži oduzimanje licence nesavesnim lekarima, krivične prijave podnose druge nadležne institucije. Do sada je Sud časti lekarske komore Srbije oduzeo 30 licenci lekarima“, rekao je Lončar.

Lončar je dodao da će se danas sastati sa direktorima svih kliničkih centara u Beogradu i da će od njih zahtevati da borave po nekoliko dana u lokalnim bolnicama, kako bi utvrdili stanje i eventualno počeli da rešavaju probleme u njima.

Osmogodišnji Radenko Nikodinović iz Loznice, koji je polomio ruku prošlog vikenda, umro je zbog komplikacija u subotu pre podne na Institutu za majku i dete u Beogradu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.