U trendu

SPC poziva Beograđane na obeležavanje Spasovdana

BEOGRAD – Srpska pravoslavna crkva objavila je video spot povodom obeležavanja Spasovdana – slave Grada Beograda, u kojem poziva građane da 10. juna učestvuju u litiji i molebanu koji će tim povodom biti održan.

U video spotu prikazini su snimci sa prethodnih obeležavanja gradske slave prestonice Srbije, svetinje u glavnom gradu, među kojima su hram Svetog Save i crkva Svetog Marka, a pozivaju se građani da uzmu učešće u molitvi za Beograd i njegove žitelje.

Podseća se da će litiju, ali i Spasovdansku liturgiju, predvoditi patrijarh Porfirije, koji će 10. juna, na praznik Vaznesenja Gospodnjeg – Spasovdan, liturgiju služiti u beogradskoj Vazenesenjskoj crkvi od 9.00 časova ujutru.

Svečana slavska litija koju će predvoditi patrijarh Porfirije, sa više stotina sveštenika, članovima svih beogradskih crkvenih horova i predstavnicima različitih gradskih službi, krenuće u 19.00 časova od Vaznesenjskog hrama.

Litija će se kretati ulicama Kneza Miloša i Kralja Milana, preko Trga Slavija i Bulevara Oslobođenja do hrama Svetog Save na Vračaru, gde će patrijarh Porfirije služiti moleban za Beograd i njegove žitelje.

Domaćin ovogodišnje gradske slave je gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.