Sprovodjenje sporazuma uslov za evropske integracije Srbije

Foto: Beta

Predsednica Kosova Atifete Jahjaga danas je od ministra spoljnih poslova Malte Džordža Vele (George Vella) zatražila da preduslov za evropske integracije Srbije bude sprovodjenje sporazuma postignutih u dijalogu sa Kosovom.

„Predsednica Jahjaga je sa ministrom razgovarala o poslednjim dogadjajima u našoj zemlji, kao i o procesima koji imaju veze sa ispunjenjem kriterijuma za liberalizaciju viza, nakon potpisivanja Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju sa Evropskom unijom“, navodi se u saopštenju iz kabineta kosovske predsednice.

Jahjaga i Vella su razgovarali i o dijalogu Kosova i Srbije.

„Predsednica je naglasila značaj sprovodjenja postignutih sporazuma u ovom procesu i tražila je da njihovo sprovodjenje bude preduslov za proces integracije Srbije u Evropsku uniju. Ona je naglasila da je Kosovo promoter mira i stabilnosti u regionu, a u medjuvremenu je potvrdila stav institucija Republike Kosova o izgradnji dobrih odnosa sa svim susednim državama“, istiće se u saopštenju.Vela je naglasio posvećenost njegove zemlje da nastavi sa podrškom svim procesima kroz koje Kosovo prolazi, kao i njegovoj evropskoj perspektivi.

(Beta)

Pogledajte komentare (1)

Jedan komentar

Ostavite komentar