U trendu

Stefanović: Hapšenja 80 osoba nisu bila politička

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović odbacio je navode da su akcije u kojima je širom Srbije uhapšeno 80 osoba, politička hapšenja.

Stefanović je za dnevni list Politika rekao da ne zna kome može da smeta što je 80 osoba uhapšeno u jednoj noći, jer su o sprovodjenju te akcije odlučili policija i tužilaštvo.

„Ne mogu reći da su politička hapšenja akcije koje su se dešavale širom Srbije. To su slučajevi koji su se u slično vreme završavali. Finalizirani su poslednji delovi istrage u nekoliko nedelja iza nas. Potom su se tužilaštvo i policija odlučili da ovaj deo policijskih akcija bude sproveden u ovom danu. Ne znam kome to može da smeta“, rekao je Stefanović.

On je u intervjuu koji će Politika u celini objaviti 3. januara kazao da „jedan ministar“ ne može da odgovori zašto je dugo trajala istraga u policijskoj akciji „Rezač“, jer bi to značilo da je vodio istrage i da se bavio tim poslom.

„Meni je važno da za one koji su uhapšeni postoji dovoljno dokaza da se kredibilno sumnjiče za izvršenje krivičnih dela“, dodao je Stefanović.

Prema njegovim rečima, otkako je ministar unutrašnjih poslova nije bilo nijednog hapšenja sa oslobadjajućim epilogom.

Ministar je najavio i da će Niš vrlo brzo dobiti novog načelnika policije, nakon što je sadašnji načelnik Srdjan Grekulović stekao uslove za odlazak u penziju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.