U trendu

Stefanović i ministarka unutrašnjih poslova Slovenije o saradnji

Ministri unutrašnjih poslova Srbije i Slovenije Nebojša Stefanović i Vesna Gjorkoš Žnidar razgovarali su danas na Brdu kod Kranja o nastavku saradnje i daljoj podršci koju Slovenija pruža Srbiji u procesu evropskih integracija.

Tema razgovora se naročito odnosila na slovenačku podršku Srbiji za Poglavlje 24 – Pravda, sloboda, bezbednost, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Srbije.

„Razgovarali smo o nastavku saradnje na polju evropskih integracija, kroz zajedničke projekte kojima se pojačavaju kapaciteti pripadnika MUP-a“, rekao je Stefanović.

Stefanović, koji će predsedavati sastankom Komiteta ministara Konvencije o policijskoj saradnji u Jugoistočnoj Evropi, dodao je da je sa slovenačkom koleginicom razgovarao i o medjunarodnoj policijskoj saradnji.

Prema njegovim rečima, tema razgovora bio je nastavak zajedničkih projekata i jačanje veza stručnjaka policija dveju zemalja.

„Važno je da se nastavi saradnja koja će dovesti do unapredjenja rada policijskih službenika i njihove efikasnosti u suprostavljanju organizovanom kriminalu drugim vidovima ugrožavanja bezbednosti gradjana“, istakao je on.

Stefanović je danas na Brdu kod Kranja razgovarao sa direktorom Ženevskog centra za demokratsku kontrolu oružanih snaga (DCAF) Tomasom Greberom o projektima podrške MUP-u Srbije, naročito u upravljanju granicom, ali i svim drugim projektima koji mogu da doprinesu podizanju efikasnosti, dodaje se u saopštenju.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije izrazio je očekivanje da će dobra saradnja sa DCAF-om biti nastavljena i u narednim godinama kroz Konvenciju policijske saradnje u Jugoistočnoj Evropi, ali i drugim projektima.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.