U trendu

Sutra oblačno i hladnije

U Srbiji se u nedelju, 16. aprila, očekuje oblačno i hladnije, mestimično sa kišom, na jugu i sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom, a na visokim planinama i sa snegom.

Posle podne u severnim, uveče i tokom noći i u centralnim krajevima očekuje se prestanak padavina i delimično razvedravanje. Vetar će biti umeren, povremeno i jak, severozapadni, Jutarnja temperatura od 7 do 11, najviša dnevna od 14 do 20 stepeni.

U Beogradu će sutra biti oblačno sa kišom i hladnije. Kasnije posle podne prestanak padavina, a uveče i delimično razvedravanje. Vetar umeren, sredinom dana povremeno i jak, severozapadni. Jutarnja temperatura oko 10, najviša dnevna oko 15 stepeni.

Kako je najavljeno iz RHMZ-a, u ponedeljak će biti promenljivo oblačno, u većini mesta suvo, samo ujutru i pre podne na jugu još ponegde sa kišom. Uveče i tokom noći kiša se očekuje i u severnim i centralnim krajevima.

U utorak, 18. aprila, ujutru hladno, u centralnim i južnim krajevima mestimično se očekuje slab mraz i temperatura od -3 do 0 stepeni. Tokom dana jače naoblačenje sa jugozapada, mestimično s kišom i lokalnim pljuskovima uz pad temperature.

Od utorka do petka očekuju se lokalno obilne padavine, naročito u sredu kada se u zapadnim, centralnim i istočnim krajevima očekuje od 20 do 40 milimetara kiše za 24 časa, a u brdsko-planinskim predelima sneg uz formiranje snežnog pokrivača.

Od subote promenljivo i uglavnom suvo, u jutarnjim satima mraz, a dnevna temperatura u manjem porastu.

U Beogradu u ponedeljak promenljivo oblačno i uglavnom suvo uz kratkotrajnu kišu tokom noći. U utorak jače naoblačenje sa kišom uz pad temperature. Zatim do subote oblačno, hladno i vetrovito, povremeno sa kišom.

Više padavina u Beogradu očekuje se u sredu. Od subote promenljivo i uglavnom suvo, u jutarnjim satima na širem području grada slab mraz, a dnevna temperatura u manjem porastu.

Biometeorološka prognoza za nedelju, 16. april 2017. godine:

Biometeorološke prilike mogu imati nepovoljan uticaj na hronične bolesnike, a naročito na srčane i cerebrovaskularne bolesnike, kao i astmatičare. Nervoza, pospanost i reumatski bolovi su moguće meteoropatske reakcije.

Preporučuje se oprez u saobraćaju, kao i adekvatno odevanje u skladu sa očekivanim termičkim uslovima.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.