Sutra počinje sadnja 300 stabala na Ušću i Kalemegdanu

BEOGRAD – U okviru programa redovnog održavanja javnih zelenih površina, sutra će radnici „Zelenila“ započeti sadnju 300 stabala lišćara i četinara u parkovima Kalemegdan i Ušće, najavljeno je danas iz tog javnog preduzeća.

Sredstva za sadnju, u iznosu od 25 miliona dinara, obezbedilo je JP „Skijališta Srbije“ kao deo, kako navode, nadoknade za posečena stabla u okviru realizacije projekta Beogradska gondola.

„Deo tih sredstava biće usmeren na sutrašnju sadnju. Broj stabala koja će biti posađena u parkovima Kalemegdan i Ušće je dva puta veći od broja stabala koja su posečena“, navodi se u saopštenju „Zelenila“.

Sve sadnice su visokog kvaliteta, „školovane“ u rasadniku, čime se povećavaju šanse za njihov opstanak u teškim uslovima gradske sredine, a stalnim usavršavanjem tehnika sadnje, održavanja i nege stabala „Zelenilo“ se trudi da očuva i poveća broj stabala u Beogradu, piše u saopštenju.

Ukazuju da je 2018. Beograd postao bogatiji za 4.500 novih stabala.

„Koliko je ‘Zelenilo-Beograd’ odlučno u nastojanjima da očuva i poveća zeleni fond u gradu, govori činjenica da je broj stabala koji će biti zasađen neprestano raste pa je u toku 2019. godine planirana sadnja novih 5.000 stabala“, navodi se u saopštenju.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike