U trendu

Suzbijanje komaraca u Beogradu sprovodiće se i sutra

BEOGRAD – Ekipe Sektora ekologije i unapređenja životne sredine JKP „Gradska čistoća“ nastaviće sutra sa zaprašivanjem komaraca na javnim površinama grada.

Ukoliko vremenske prilike dozvole, planirana akcija suzbijanja odraslih formi komaraca uređajima sa zemlje sprovodiće se sutra od 20 sati do ponoći, a obuhvatiće Zvezdarsku šumu, Novo groblje, Centralno groblje, deo Zelenog brda i deo Malog Mokrog Luga, Karaburmu, Ćalije, Mirijevo 1, Mirijevo 2, Mirijevo 3, Mirijevo 4.

Osim toga, akcija je planirana i na lokacijama Zeleno brdo, Mali Mokri Lug 1, Mali Mokri Lug 2, Stara Karaburma, od Novog groblja do Zvezdarske šume, navodi se u saopštenju „Gradske čistoće“, objavljenom na sajtu Grada Beograda.

„Čistoća“ apeluje na sugrađane da ekipama koje izvode tretmane suzbijanja komaraca omoguće nesmetan rad, a pčelarima da preduzmu potrebne mere kako bi zaštitili pčele tokom sprovođenja akcije.

Kako se ističe, preparat koji se koristi za suzbijanje komaraca registrovan je od Ministarstava za zaštitu životne sredine i upisan u Privremenu listu biocidnih proizvoda.

Građani svakog radnog dana od sedam do 15 sati mogu da prijave lokacije na kojima primete povećano prisustvo komaraca pozivom na besplatni broj telefona 0800-000-807 ili putem elektronske pošte na adresu ekologija@gradskacistoca.rs.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.