U trendu

Tači nema primedbe na postupanje policije

Direktor kosovske policije za region Kosovske Mitrovice Nehat Tači, koji je u pritvoru u Srbiji zbog toga što je optužen za terorizam, rekao je da nema primedbi na postupanje policije prema njemu, objavljeno je na sajtu zaštitnika gradjana nakon posete Tačiju.

Tači je predstavnici stručne službe zaštitnika gradjana, koja ga je 10. oktobra posetila u Posebnoj pritvorskoj jedinici Okružnog zatvora u Beogradu, rekao da nema primedbi na rad i postupanje zaposlenih u policiji, pritvorskoj jedinci u Beogradu, kao ni u pritvoru u Kazneno-popravnom zavodu u Nišu.

„Naveo je da mu je bilo omogućeno da o hapšenju i lišavanju slobode obavesti porodicu, da redovno ostvaruje kontakte sa braniocem, da mu je obezbedjeno svakodnevno kretanje na svežem vazduhu u trajanju od dva sata, kao i pristup lekaru“, navodi se na sajtu zaštitnika.

Tači je uhapšen 29. septembra na prelazu Končulj. On je tada, na osnovu rešenja tog suda o odredjivanju pritvora iz 2010. godine, sproveden u pritvorsku jedinicu niškog KPZ-a.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.