U trendu

Tomašević: Veliki pomak MUP-a u oblasti rodne ravnopravnosti

ARANĐELOVAC – Razvijanje rodne ravnopravnosti deo je državne strategije, izjavila je danas pomoćnica ministra unutrašnjih poslova i načelnica Sektora za ljudske resurse Katarina Tomašević i istakla da je posebno ponosna što je Ministarstvo unutrašnjih poslova prvo koje je napravilo veliki pomak u toj oblasti.

„Dosta toga je urađeno prethodnih godina, od analiza postojećih stanja, preko uspostavljanja procedura, do faze rada sa visokim rukovodiocima, pre svega u Direkciji policije, kako bismo ukazali na značaj ove teme i osnažili žene i sprečili svaki oblik diskriminacije“, istakla je Tomašević na dvodnevnom seminaru u Aranđelovcu.
Kako je navedeno u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova, reč je o seminaru koji je organizovan u okviru završetka obuke visokih rukovodilaca u MUP-u za pitanja rodne ravnopravnosti.

Tomašević se zahvalila Vladi Švedske, policiji te zemlje i švedskoj Agenciji za međunarodni razvoj i saradnju na stručnoj i finansijskoj podršci i pomoći u realizaciji projekta „Razvijanje rodne agende u Ministarstvu unutrašnjih poslova“, u okviru kog je održan i seminar.

Projekt menadžer programa švedsko – srpske saradnje Mats Bergren najavio je produžetak programa i nastavak sprovođenja „Gender coaćing program“ uz povećanje broja rukovodilaca MUP-a koji će njima biti obuhvaćeni.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.