U trendu

U narednom periodu taksi stajališta imaće dodatni prostor

BEOGRAD – Na današnjoj sednici Skupštine grada Beograda, između ostalih, usvojena je Odluka o postavljanju privremenih objekata na teritoriji Grada, kojom će se u narednom periodu omogućiti da taksi stajališta imaju toalet i dodatni prostor u kojem će taksisti moći normalno da funkcionišu.
Vesić je obrazlažući Odluku o postavljanju privremenih na teritoriji Grada, rekao da nije moguće na taj način urediti sva taksi stajališta u gradu, navodeći da se to odnosi i na stajalište na Trgu republike.
„Sada smo u situaciji da taksisti na stajalištima nemaju gde da sednu ni da koriste toalet. Takva mesta nisu karakteristična za uređene gradove“, rekao je Vesić.

Dodao je da bi trebalo izgraditi dodatni prostor i na okretnicama autobusa javnog prevoza gde bi trebalo omogućiti vozačima da imaju mesto za odmor.
Osim te, odbornici su na sednici usvojili Odluku o izmenama i dopunama Odluke o komunalnom redu, Godišnji program zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta na teritoriji grada Beograda za 2021. godinu, kao i Odluku o izmenama i dopunama Odluke o uređivanju i održavanju parkova, zelenih i rekreacionih površina.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.